Začátek koupací sezóny

Po dlouhém zimním spánku bazénu je čas na to jej zase zprovoznit a začít si jej užívat v plné parádě. Budeme k tomu potřebovat nárazovou várku chlóru.

Začátek koupací sezóny

Nový start

Základem je správně zazimovat bazén, protože potom bude mnohem snadnější jej zase připravit na novou sezónu. Nevyplatí se tuto činnost uspěchat, a proto je doporučováno začít zhruba v půlce jara, kdy na to jsou vhodné podmínky. Nejprve se vrhneme na kompletní očištění stěn a dna, kdy je dobré rovnou zkontrolovat technický stav bazénu, a proto se koukneme, jestli nevznikly praskliny a podobně.

čistění bazénu

Potom je na čase omrknout celkovou technologii filtrace a oběhu vody. Mráz může poškodit čerpadlo a další součástky, takže se nejprve musí vše projít a potom pod dohledem vyzkoušet. Samozřejmostí je správné zapojení věci, které jsme odpojili a před mrazem schovali. Následně už se můžeme vrhnout na napouštění vody, což je podmíněno čistým bazénem, aby se nám nová voda hned zbytečně neznečistila. Kvůli tomu, pokud je potřeba, tak vyměňte písek ve filtraci, což by se mělo zhruba dělat každé dva roky.

Čistota vody

U vody na koupání je velmi důležitá její čistota, a proto se jí musíme věnovat. Jako první musíme rozhodně přizpůsobit pH vody, protože bez toho se nemůžeme posunout dále. Ideální hodnota je někdy okolo stupně 7, takže se jí musíme držet. K tomu je nejprve zapotřebí zjistit, jaké máme aktuální pH vody v našem bazénu aktuálně. Toho docílíme za pomocí proužků, nebo speciálního testeru, díky čemuž se tuto hodnotu dozvíme hned a spolehlivě.

čirá voda

Poté je zapotřebí hodnotu optimalizovat příslušným přípravkem podle toho, jestli ji chceme zvýšit či snížit. Následně se už můžeme vrhnout na dezinfekci vody, která se provádí chlórem. Při sezóně používáme klasický, který dávkujeme pravidelně a udržujeme tak jeho hladinu. Ovšem při této situaci jej potřebujeme doplnit rychle. To dokáže chlor šok, který je skutečně vhodný k tomu, aby se dostatek účinné látky dostaly hned do vody a tím ji vydezinfikoval.